Zelf eenvoudig maximale hypotheek berekenen

Als je voor het eerst een huis gaat kopen, komt er veel op je af. Ten eerste moet je natuurlijk een woning vinden die past bij jouw wensen. Belangrijk daarbij is dat je weet wat je zou kunnen besteden. Pas op het moment dat je weet wat jouw budget is, kun je huizen gaan bezichtigen. Je wil niet op het moment van bieden erachter komen dat de woning te duur is. Op dit moment is de woningmarkt oververhit en is het dringen op de woningmarkt. De prijzen zijn flink gestegen en huizen worden vaak voor boven de vraagprijs verkocht. Gesloten biedingen maken het bieden extra spannend. Een aankoopmakelaar inschakelen in de grote steden is eerder regel dan uitzondering. Bij het zoeken naar jouw droomhuis wil je natuurlijk weten wat je budget is. Op Hypotheken.nl kun je eenvoudig zelf de maximale hypotheek berekenen. Met deze informatie sta je stevig in je schoenen bij het betreden van de oververhitte huizenmarkt. Een goede voorbereiding is dan van belang. Het maximale hypotheek berekenen geeft je inzicht in wat er voor jou mogelijk is. Op die manier weet je beter in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken.

Maximale hypotheek berekenen doe je zo

Op Hypotheken.nl kun je zelf heel makkelijk en snel jouw maximale hypotheek berekenen. Vul het formulier in op onze site en je ziet direct wat jij maximaal zou kunnen besteden aan een woning. Je hoeft alleen maar je jaarsalaris in te vullen en aan te geven voor welke hypotheekvorm je kiest en je ziet direct een indicatie van de maximale hypotheek. Op de site zie je verder een overzicht van de actuele rentestanden en de verschillende hypotheekaanbieders. Je kunt de rente standen van de verschillende looptijden bekijken. Je vindt op de site informatie over een aantal hypotheekvormen. Van de volgende hypotheekvormen kun je de maximale hypotheek berekenen:

  • annuïteitenhypotheek
  • lineaire hypotheek

Ook kun je de maximale hypotheek berekenen in de volgende situaties; scheidingen, verlengen, oversluiten, verhuizen, hypotheek met hulp van ouders en de startershypotheek. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, kun je de maximale hypotheek berekenen. Daarnaast kun je hypotheken met elkaar vergelijken. Verder kun je via de site eenvoudig een oriëntatiegesprek aanvragen over de door jouw gewenste hypotheekvorm en looptijd. Een medewerker neemt dan alle informatie en mogelijkheden met je door. Op die manier kun jij goed een afweging maken over welke hypotheek het beste bij jouw wensen past.

Het ideale moment

Je leest veel in de krant over de lage rentestanden van dit moment. De lage rente maakt dat het voor veel mensen aantrekkelijk is om een hypotheek af te sluiten. De lage rente maakt de hypotheek relatief goedkoop. Laat dus ook eens jouw maximale hypotheek berekenen. Misschien kan het kopen van een huis, verhuizen of het oversluiten van een hypotheek wel heel gunstig uitpakken. In een paar stappen kun je jouw maximale hypotheek berekenen voor verschillende hypotheekvormen en looptijden. Ook als starter is nu het ideale moment om in te stappen. Met hoge huurprijzen is het kopen van een woning waarschijnlijk een goed idee. Bovendien is het kopen van een huis een goede investering. Met de lage spaarrente op het moment, kun je jouw spaargeld beter investeren in onroerend goed. Ook voor ouders is het mogelijk om hun kinderen te helpen bij het kopen van het eerste koophuis. Ouders kunnen hiervoor belastingvrij een schenking doen. Ook hiermee kun je rekening houden in het berekenen van de hypotheek. Bereken daarom nu snel wat jij maximaal zou kunnen lenen en ga met deze informatie je oriënteren op de woningmarkt.