Zakelijke tips die alle startende ondernemers moeten kennen

In de zakelijke wereld kan de juiste aanpak een wereld van verschil betekenen. Het opstellen van een langetermijnplan is weten waar de probleemlocaties zouden kunnen zijn en welke bedrijfsfilosofieën beter zouden kunnen werken. Daarom is het hebben van een sterke groep mentoren zo belangrijk voor startende ondernemers: een extern perspectief, of iemand die al een soortgelijke misstap heeft meegemaakt, kan al het verschil betekenen tussen worstelen naar en het vinden van succes. Dit betekent dat je je oren moet richten op degenen die je beste belang in gedachten hebben. Een goede mentor als Buro Bilan kan aanmoediging of berisping bieden waar nodig en advies over een onbeperkt aantal onderwerpen geven. Dit allemaal zonder te proberen jouw bedrijf zelf te runnen. En hoewel iemand die al jarenlang in de zakelijke wereld meedraait ook goed advies kan geven aan startende ondernemers, zijn ze niet de enige stem die je zou moeten zoeken: mentoren en anderen in hetzelfde stadium van zaken als jij, kunnen bijvoorbeeld een beter beeld hebben van hoe en welke dingen momenteel werken voor startende ondernemers, of welke nieuwe technologieën of methodologieën er zijn. Ontdek wat Buro Bilan voor startende ondernemers kan betekenen via burobilan.nl.

Succesvolle startende ondernemers doen het op deze manieren

Neem de tijd om marktonderzoek te doen en luister echt goed naar de behoeften van jouw ideale klant. Raak goed op de hoogte om te weten waar ze naar op zoek zijn: dat is anders dan wat je zou willen dat ze zoeken. Neem deze informatie ter harte en ontwikkel ze tot een onweerstaanbare oplossing zodat jouw potentiele klanten gemakkelijker toehappen. Vele startende ondernemers hebben het moeilijker om hun bedrijf op te starten dan anderen. Succesvolle ondernemers moeten immers goed kunnen opereren in verschillende functies: verkoop, marketing, financiën, operations, HR, enz. Bovendien heeft het opstarten van een onderneming voortdurend creativiteit, doorzettingsvermogen en leren nodig. Jij bent de ontwerper van je leven. Als er delen van je leven zijn die niet goed zitten, kun je aanpassingen maken. Denk aan je leven en carrière als klei op een pottenbakkerswiel en jij als pottenbakker. Krijg een beeld in je geest van hoe het meesterwerk eruit moet zien en blijf vormgeven in de richting van die foto. Vaak zijn we beïnvloed door de buitenwereld en vertroebelen we onze eigen verlangens omwille van de mensen om ons heen. Hoe eerder je de goudklomp kunt grijpen van hoe jij wilt dat jouw leven eruit ziet en er ook meedogenloos voor gaat, hoe sneller jouw leven drastisch zal veranderen. In het opstarten van een zaak is dit niet anders. Luister ook oprecht en leef mee met jouw klanten. Iedereen is zo geïnteresseerd in het overbrengen van zijn eigen persoonlijke boodschap, dat niemand even pauzeert om echt te luisteren en de oorzaak van een probleem te horen. Geloof voor 80% van de tijd in luisteren, 10% in verheldering en de resterende 10% in reageren. In het kort samengevat:

  • Onderzoek en begrijp uw markt
  • Blijf hard werken
  • Vorm het leven dat je wilt voor jezelf
  • Luister echt naar uw klanten

Vertrouw op een sterk team

De meeste startende ondernemers nemen genoegen met alles zelf leren. Ze lezen een boek of wonen zelf een conferentie bij. Maar goede startende ondernemers leren met de hulp van een mentor. Een coach kan de weg meewandelen met een ondernemer om te helpen bepaalde dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Een oud spreekwoord leert dat waar veel adviseurs zijn, er veel succes is. De beste startende ondernemers boeken dus de beste resultaten onder de begeleiding van een sterk team dat met hen meewandelt.