Wilt u textieldrukkerij vinden?

Een leuk bedrukt t-shirt, een vrolijk kleed of een grappig spandoek. Teksten van jouw vereniging, bedrijf, school of team op een kledingstuk drukken? Of liever je eigen fantastische creaties op een stof? Bij een textieldrukkerij kun je hiervoor opdracht geven. Een goede drukkerij voert dit professioneel, netjes en snel uit en geeft geweldige resultaten. Hoe wordt er gewerkt in zo’n textieldrukkerij en wat zijn de kosten? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van zo’n drukkerij? In dit artikel leggen we het uit.

Textieldrukkerij informatie

Een textieldrukkerij is een bedrijf wat met behulp van verschillende machines teksten en afbeeldingen kan drukken op allerhande soorten textiel. Dit kan gebeuren op verschillende soorten stof, zoals katoen, linnen of synthetische stoffen zoals polyester. Een voorbeeld van een textieldrukkerij is VK Print.

Bij het bedrukken van textiel maakt de drukkerij vaak gebruik van de zeefdruktechniek. Deze techniek is al heel oud en vindt zijn oorsprong in Japan. Tegenwoordig is de zeefdruktechniek zeer geavanceerd, en gebruiken drukkerijen hiervoor machines. Drukkerij VK print gebruikt bijvoorbeeld een volautomatisch textielcarrousel. Doordat zeefdruk zeer goed dekt, kan het op verschillende kleuren textiel worden gedaan. Zelfs op donkere stoffen komt een zeefdruk mooi uit.Een ander voordeel is dat de zeefdruk lang mooi blijft op textiel. De druk blijft goed zitten, en vervaagt niet direct bij het wassen.

Van linnen tassen tot teksten op shirtjes, tegenwoordig zien we bedrukt textiel overal in het straatbeeld. En dat is niet voor niets. Verschillende doeleinden waarvoor textiel wordt bedrukt, zijn bijvoorbeeld:

  • Reclame: een linnen tas of een petje met het logo van je bedrijf is een leuk presentje om aan klanten mee te geven. Leuke extra: je ziet het logo terug op straat wanneer mensen het dragen en gebruiken. Dat is gratis reclame!
  • Sportshirts: Sportclubs laten hun eigen naam en de namen van de sponsoren bedrukken op de sportshirts
  • Werkkleding: Of je nu in een cafe werkt of in eenfabriek, vaak draag je kleding met het logo van jouw bedrijf erop. Door werknemers kleding te laten dragen met het logo van het bedrijf, zorg je als werkgever voor uniformiteit, saamhorigheid en een gevoel van loyaliteit.
  • Verenigingen: Ook verenigingen hebben vaak kleding met logo’s of teksten erop
  • Kunst: maak je toffe kunst en wil je hier wat mee verdienen, of mensen gewoon blij mee maken? Dan kun je je kunst op kleding laten drukken bij een textieldrukkerij
  • Merchandise: Ook bands en festivals maken graag gebruik van de textieldrukkerij door speciale merchandise voor hun events en concerten te laten maken.

Textieldrukkerij vinden

Ben je op zoek naar een textieldrukkerij? VK Print is een professioneel bedrijf dat naast allerlei andere materialen ook zeer kundig is in het bedrukken van textiel. Hier is niets te gek, en kan bijna alles bedrukt worden. Of zoals ze het zelf zeggen: we bedrukken hier alles wat niet in de normale drukpers past. VK Print in Harfsen heeft veel ervaring in het bedrukken van textiel en vele andere materialen. Naast textiel kun je er bijvoorbeeld ook leuke geschenken laten bedrukken, zoals mokken en flesjes. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een textieldrukkerij? Kijk dan eens op www.vkprint.nl.