Welke fauteuil kies jij?

Steeds minder mensen hebben nog een fauteuil in hun woonkamer staan en dat is jammer. Dit is namelijk een heerlijke stoel om op te ontspannen. Bedoeld voor slechts één persoon, biedt het jou alle mogelijkheid om de ruimte te nemen en te zitten zoals jij wilt. De armleuningen geven je steun en een gevoel van geborgenheid. Dat maakt een fauteuil voor degenen die deze in huis hebben staan tot een grote favoriet. Als jij hier nog niet over beschikt, dan is het daarom geen gek idee om eens naar de mogelijkheden te kijken en misschien zelfs een paar exemplaren uit te proberen. Je zult zien dat ook jij hier heerlijk in zit.

Fauteuil of bank?

Als je naar Nederlandse huiskamers kijkt, dan zie je daar eigenlijk vooral nog banken staan. En dat is niet vreemd, een bank is een heerlijk zitmeubel en biedt ook de mogelijkheid om er languit op te liggen. Toch heeft een fauteuil voordelen die een bank jou niet kan bieden. Zo moet je banken bijna altijd delen met anderen, waardoor je al snel kritiek kunt krijgen dat je te breed zit of te veel ruimte in beslag neemt. Een ander punt is dat je alleen in de hoek of aan de zijkant van banken lekker kunt hangen, omdat je daar een armleuning hebt. Een fauteuil is eigenlijk altijd uitgerust met armleuningen, waardoor je hier altijd steunt aan hebt. Bij sommige exemplaren zijn de leuningen zelfs vrij hoog, wat niet alleen extra steun geeft, maar ook een gevoel van geborgenheid. Daarnaast is het voordeel van een dergelijke grote stoel natuurlijk dat je deze gemakkelijker kunt verplaatsen en eens op een andere plek neer kunt zetten. Iets wat je met een bank niet zomaar doet. Een fauteuil heeft dus zeker veel comfort en veel voordelen te bieden en het is daarom niet verkeerd om het aanbod op dit gebied eens te bekijken.

Ruime keus bij a-meubel

Overweeg je de aankoop van een fauteuil, neem dan zeker eens een kijkje bij de ruime collectie van a-meubel. Zij bieden naast de standaard variant andere verschillende mogelijkheden, zoals:

  • de loveseat
  • relaxfauteuils
  • draaifauteuils

Wat zijn dit nu? Een loveseat is een model dat breder is dan een standaard éénpersoonsstoel, maar ook weer niet zo breed dat het een bankje voor twee personen wordt. Het is een model dat jou extra veel ruimte geeft om te zitten of waar je met je partner heerlijk knus tegen elkaar aan kunt kruipen. Draaifauteuils kunnen in het rond draaien, zoals de naam al aangeeft. En kies je voor de relax variant, dan kies je voor een fauteuil waarbij je de steun voor je benen bijvoorbeeld omhoog kunt zetten en de rugleuning juist een stukje lager. Met andere woorden, het biedt jou de mogelijkheid om optimaal te ontspannen met voldoende ondersteuning voor je lichaam. Ze bieden bij a-meubel dus veel verschillende modellen, maar je kunt bij hen ook kiezen uit verschillende materialen, zoals leer, stof en ribstof. En uiteraard zijn er ook heel veel mogelijkheden wat betreft kleur en stijl. a-meubel heeft daardoor zeker een fauteuil in hun collectie die heel goed in jouw interieur past.