Wees geen dief van je eigen portemonnee en profiteer via de energievergelijker

Als je geld uitgeeft, dan wil je niet teveel uitgeven. Nederlanders hebben de reputatie zuinig te zijn, maar dat is niet helemaal correct. Nederlanders vinden het prima om grote bedragen uit te geven als het object deze uitgave rechtvaardigt. Een Nederlander heeft geen problemen met de aanschaf van een huis of een auto en de bedragen die hiermee gemoeid zijn, die bevinden zich in het domein van de tonnen. Investeringen zoals deze worden niet licht gemaakt en natuurlijk wordt er over nagedacht, maar als men eenmaal weet dat er een huis gekocht moet worden, dan zal men niet op elk dingetje gaan besparen. Als het budget er is, dan wil men ok het beste van het beste. Maar diezelfde Nederlander zal een object van een paar euro terugleggen als hij of zij van mening is dat het 50 eurocent te duur is. Het gaat dus veel meer om het principe. Dat is ook niet zo gek als je nagaat dat onze voorvaderen rijk zijn geworden door de handel en juist door slim te onderhandelen. Teveel betalen voor iets dat minder waard is, dat stuit ons gewoonweg tegen de borst. Toch betalen heel veel Nederlanders teveel. Ze stappen namelijk niet over op een nieuwe energieleverancier en als je niet overstapt, dan loop je hoe dan ook geld mis. Het is dan ook jammer als je ergens woont en inclusief moet betalen. Je huurbaas kan dan gewoon elk jaar via de energievergelijker overstappen en elk jaar weer de bonussen in zijn eigen zak steken, terwijl jij altijd maar netjes de energierekening betaalt via je voorschot. Niet overstappen kost je altijd geld. Ook als de maandelijkse rekening stabiel blijft en je dus niets extra’s hoef te betalen ten opzichte van het jaar daarvoor, dan loop je nog altijd geld mis. Via de energievergelijker kun je namelijk snel zien dat overstappen altijd geld oplevert via de bonus. De tarieven van de verschillende maatschappijen liggen niet heel ver uit elkaar. De ene die is net even iets goedkoper dan de andere, maar alle maatschappijen zweven allemaal rond één en hetzelfde gemiddelde. Waar je echt kunt besparen, dat is via de korting die je kunt krijgen. Stel dat je via de energievergelijker twee leveranciers met elkaar vergelijkt. Het verschil tussen beide op jaarbasis is misschien 50 euro. Dus dat is per maand nog geen 5 euro. Maar de ene kan jouw een korting aanbieden van 220 euro en de andere van 175 euro. Daarmee staan ze opeens weer op gelijke hoogte. Daarnaast kan de ene maatschappij jou die 175 euro direct als cadeau uitkeren, terwijl je die 220 pas aan het einde van het jaar krijgt teruggestort. Dat laatste heeft als voordeel dat je eventuele extra kosten kunt opvangen.

Ontdek welke leverancier bij jou past via de energievergelijker

Via de energievergelijker kun je meteen zien welke leverancier over het algemeen genomen het goedkoopste is. Tevens zie je welke energiemaatschappij de meeste aantrekkelijke bonus aanbiedt. Hierbij moet je rekening houden dat een hele dure bonus soms gepaard gaat met een driejarig contract. Dit is echter niet heel erg aangezien je een dergelijk contract vaak na 1 jaar kunt ontbinden. Dat kost weliswaar geld, maar deze kosten worden vaak overgenomen door je nieuwe leverancier. Daarom is overstappen via de energievergelijker ook zo voordelig, want het kost je helemaal geen geld. Het levert alleen maar geld op.

Waar vind ik de energievergelijker?

Mocht je gebruik willen maken van de energievergelijker, dan kun je terecht op de site van energievergelijking.nl. Via deze website kun je alle leveranciers met elkaar vergelijken. Denk aan:

  • Essent
  • Nuon
  • Oxxio
  • Eneco

Lees meer…