Wat u moet weten over de cursus orthodontie

In Nederland komt het merendeel van de tieners ermee in aanraking: een beugel. U heeft vast al vele tieners doorverwezen naar een orthodontist om hun gebit te corrigeren. Maar zou het niet handiger zijn als u uw eigen patiënten orthodontie kan aanbieden? Dit kan nu als u de cursus orthodontie volgt bij de Ortho Company. Op hun website https://ortho-company.nl/cursus-orthodontie kan u zich meteen aanmelden voor de cursus. De basiscursus geeft u alle kennis die u nodig heeft als u orthodontie wilt aanbieden als onderdeel van uw tandartsenpraktijk. Dit is makkelijk voor uw cliënten en meer winstgevend voor u. Uw cliënten hoeven namelijk niet naar een andere locatie voor hun orthodontist en uw praktijk kan meer inkomsten genereren, doordat uw cliënt bij u in huis blijft en een van uw diensten afneemt. Als u zich verdiept in orthodontie door het volgen van de cursus orthodontie, kunt u uw cliënt meer gemak bieden en zelf een nieuwe uitdaging aangaan. Tijdens de cursus orthodontie leert u onder andere:

  • Diagnostiek
  • Behandelplanning
  • Verschillende technieken
  • Materiaal en apparatuur

U kunt deze cursus samen met uw assistent volgen, zodat hij of zij ook meteen bekend is met orthodontie en u bij kan staan in het behandelen van uw cliënten. Mocht u de cursus orthodontie hebben gevolgd, maar nog behoefte hebben aan meer verdieping, dan kan u een vervolg cursus orthodontie volgen. Heeft u meer behoefte aan het opdoen van praktijkervaring? Dat kan ook. Ortho Company biedt ook praktijkstages aan.  Deze kan u volgen voor een dag of voor een week. Hierdoor kunt u zoveel ervaring opdoen als u wilt en kunt u als een zelfverzekerde orthodontist aan de slag.

Cursus orthodontie; een ervaring rijker

Maurits (45) volgde bij Ortho Company de basis cursus orthodontie. Hij heeft zijn eigen tandartspraktijk in Spaarndam. “Na tien jaar aan mijn tandartsenpraktijk gebouwd te hebben, begon ik het steeds vervelender te vinden dat ik mijn cliënten helemaal naar Haarlem moest sturen als zij een orthodontist moesten zien. Zeker voor schoolgaande tieners is dit lastig, omdat ze veel reistijd hiermee kwijt zijn en lessen missen. Sommige ouders begonnen te opperen of ik geen orthodontist kon aannemen bij mijn praktijk. Aangezien ik iemand ben die een uitdaging niet uit de weg gaat en graag nieuwe dingen leer, besloot ik om zelf orthodontie te gaan beoefenen. Ik schreef mij in voor de cursus orthodontie bij Otho Company. Deze cursus zou mij de basisvaardigheden moeten aanleren om orthodontie op mijn cliënten toe te passen. Ik volgde samen met mijn assistent deze relatief korte cursus orthodontie. De lesstof was uitermate interessant en ik heb veel nieuwe dingen geleerd over het toepassen van orthodontie. Na het afronden van de cursus ben ik in mijn eigen praktijk begonnen met het aanbieden van orthodontie. Ik begon met drie cliënten, maar merkte al doende dat ik behoefte had aan meer verdieping. Voor meer praktijkervaring heb ik een dag meegelopen bij de Ortho Company, waarna ik de verdiepende cursus heb gevolgd. Hierdoor heb ik meer routine en kennis verkregen. Mijn cliënten zijn erg blij dat ze bij mij terecht kunnen voor orthodontie en ik ben blij dat ik hen hiermee kan helpen.”

Wat u moet weten als u de cursus wilt volgen

De cursus kunt u volgen als u een tandarts bent. De kosten hiervoor zijn 695 euro. Wilt u uw assistent deze cursus aanbieden, dat kost 495 euro. Tijdens de cursus wordt er een uitgebreide lunch aangeboden. Schrijf u snel in op de website van Ortho Company! Lees meer…