Wat is een slimme payroll constructie?

Veel ondernemers vragen het zich af: Wat is een slimme payroll constructie? Bij NL Payroll leggen ze je er graag alles over uit. Dit bedrijf biedt namelijk payrolling aan voor alle soorten ondernemers en bedrijven. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Payrol is in feite bedoeld voor ondernemers die zich zelf niet bezig willen houden met de salarisadministratie. Iemand in dienst nemen brengt best een administratieve rompslomp met zich mee, en als het meerdere personen betreft dan kan het ook  nog best ingewikkeld worden. Zeker als iedere medewerker een verschillend aantal uren werkt en een ander salaris krijgt. Een slimme payroll constructie kan je ontzien in deze administratie. Jouw werknemers komen dan officieel gezien in dienst van het payrol bedrijf (in dit geval dus NL Payroll) en zij zullen diegene ook elke maand uitbetalen. Het enige wat jij hoeft te doen is elke maand de factuur te betalen die je van NL Payroll krijgt. Voor dat bedrag verzorgen ze alle volgende zaken:

  • De maandelijkse uitbetaling van jouw personeel
  • De arbeidscontracten en loonadministratie
  • Het opmaken van de loonstrookjes
  • De administratie van ziek- en betermeldingen
  • De reservering en uitbetaling van het vakantiegeld

Dit is nog slechts een deel van de zaken die NL Payroll voor jou uit handen kan nemen. Hun payroll constructie is ontworpen om jou volledig te ontzien op het gebied van personeels- en salarisadministratie, zodat jij je kunt focussen op belangrijkere zaken op de werkvloer.

De voordelen van een payroll constructie

Naast bovenstaand lijstje zijn er voor jou als ondernemer nog een aantal voordelen aan een payroll constructie. De grootste is misschien wel dat je vanaf dat moment niet meer zelf de juridische werkgever bent van jouw personeel, en dat dus NL Payroll alle werkgeversrisico’s van je overneemt. Dat scheelt niet alleen administratie, maar je loopt dus ook geen risico bij ziekte. Wanneer een werknemer uitvalt krijg je van NL Payroll simpelweg geen factuur voor de uren die diegene niet heeft gewerkt, en dat is wel zo prettig. Een payroll constructie is er dus niet alleen maar om jou als ondernemer te ontzien in het doen van de administratie. Andersom is payrolling ook voor werknemers een prettige constructie, doordat ze er altijd van verzekerd zijn keurig op tijd en conform de juiste cao te worden uitbetaald, ook als jouw bedrijf in slechte tijden verkeert. 

Wat kost een payroll constructie?

Als je benieuwd bent naar wat het precies kost om door NL Payroll al jouw salarisadministratie en -uitbetaling te laten verzorgen kun je gerust even contact met ze opnemen voor een oriĆ«nterend gesprek. Ze vertellen je dan alles over hoe ze te werk gaan, wat voor jou de voordelen zijn van een dergelijke payroll constructie en natuurlijk wat het je precies gaat kosten. Als je liever al een indicatie wilt van de kosten voordat je met ze in gesprek gaat dan kun je de handige bereken-tool op hun website gebruiken. Klik op het kopje ‘wat kost een medewerker?’, beantwoord een aantal vragen en NL Payroll geeft je alvast een indicatie van wat je ongeveer gaat betalen. Klinkt dit je als muziek in de oren? neem dan contact met ze op om alles op papier te zetten en voortaan via NL Payroll al jouw personeel aan te nemen.