Waarom gezond leven draait om balans

Waarom gezond leven draait om balansAls je een gezonde levensstijl nastreeft of misschien wel net pas start met gezonder leven, is het vinden van de juiste balans op heel veel punten belangrijk. Het woordje balans klinkt misschien een beetje zweverig, maar waar het op neerkomt is dat je niet te ver uitschiet met bepaalde gewoontes, zowel in het positieve als het negatieve. Op de website van The Body Practice vind je een uitgebreide uitleg over dit onderwerp: http://thebodypractice.nl. Veel mensen die willen afvallen gaan heel fanatiek beginnen, en extreem veel sporten en weinig eten, je evenwicht raakt dan meteen verstoord, waardoor je lichaam juist meer vet gaat opslaan, puur uit stress. Als je dit langzamer en verstandiger zou aanpakken zou je lijf veel rustiger voelen en afvallen makkelijker zijn, puur doordat je ontspannen bent. Veel mensen vergeten vaak dat intensief sporten een aanslag is voor je lichaam, en dat je als je dat doet ook heel goed je voeding in de gaten moet houden. Doe je dit niet en ga je tegelijkertijd minder eten of je focussen op slechts één voedingscategorie zoals eiwitten, dan kan het zijn dat je lichaam hierdoor uit balans raakt en het niet datgene doet wat je graag zou willen: afvallen. Als je af wil vallen is het belangrijk dat je alles wat je doet op elkaar afstemt en zorgt dat je lichaam het niet als te stressvol ervaart, alleen dan bereik je de beste resultaten. Kortom, wie wil afvallen zal moeten zorgen dat hij constant in balans blijft.

Hoe krijg je je lichaam in balans?

Het vinden van de juiste balans is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. In de uitleg van The Body Practice staan handige tips waar je op kunt letten, en als je er echt niet uitkomt kun je ze altijd contacteren om een persoonlijk plan op te laten stellen. Bij het opstellen van dit plan komen onder andere de volgende aspecten aan bod:
  • Voeding en nutriënten
  • Sport en dagelijkse beweging
  • Stress en stressreductie
  • Balans tussen in- en ontspanning
  • Gedrag
De laatste categorie (gedrag) is volgens The Body Practice een heel belangrijk aspect voor het creëren van balans in je lichaam en leven. Gedrag is namelijk onlosmakelijk verbonden met balans in jouw leven. Het juiste gedrag vertonen omvat veel meer zaken dan enkel wat je op het eerste gezicht zou denken. Jouw gedrag kun je namelijk inzetten om een gezonde leefstijl te krijgen en je vitaal, fit en energiek te voelen.

Je lichaam geven wat het nodig heeft

In principe is het belangrijkste wat je kunt doen om meer in balans te komen: je lichaam simpelweg geven wat het nodig heeft. Dit klinkt echter makkelijker dan het is. Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat hun lichaam nodig heeft, zowel qua voeding als sport en stressreductie. Als je hulp nodig hebt bij het maken van de juiste keuzes voor jouw lijf en het maken van een nieuwe, gezonde start, neem dan eens contact op met The Body Practice voor het maken van een persoonlijk plan. Daarmee kom jij gegarandeerd weer in evenwicht!