Voor de verkoop van onze woning hebben wij een taxateur in Hellendoorn gebeld

De economie trekt aan en zelfs in het oosten is dat merkbaar in de prijzen van de huizen en de huizenmarkt in zijn geheel. Huizen staan minder lang te koop en brengen meer op en omdat we willen profiteren van deze tendens hebben wij ervoor gekozen om de waarde van ons huis te laten bepalen door een taxateur in Hellendoorn, om te weten hoeveel we zouden kunnen vragen als we het huis op de markt zouden willen brengen voor de verkoop. We zijn toen op zoek gegaan naar een taxateur in Hellendoorn en hebben hiervoor uiteindelijk de NVM makelaar Piksen Makelaars gevonden, waarbij we op piksen.com meer over hun dienstverlening hebben gelezen.

Waarom deze taxateur in Hellendoorn?

Soms ga je op je gevoel af en bij het vinden van de juiste taxateur in Hellendoorn was dat bij ons niet anders. We wilden de expertise van een taxateur in Hellendoorn die aansluit op onze wensen, maar ook verstand heeft van de omgeving, het soort woning dat hier wordt aangeboden, et cetera. We wilden daarbij dat de taxateur in Hellendoorn bij de taxatie van onze woning grondig te werk ging en rekening hield meet:

  • De technische staat van het huis
  • De leeftijd van het huis
  • De ligging van het huis
  • De verbeteringen die we aan het huis hebben aangebracht
  • De buurt

Eigenlijk alles waaraan de waarde van ons huis opgemeten kon worden en Piksen Makelaars is daarin echt een uitstekende partner gebleken als taxateur in Hellendoorn. Niet alleen was het heel belangrijk voor ons om een waardescan van het huis te hebben voor eventuele verkoop, maar ook voor bepaling van alle verzekeringen is het een interessant gegeven om eens met een taxateur het huis op waarde te laten taxeren. We bleken inmiddels niet meer voldoende verzekerd te zijn en daar heeft onze taxateur ons in ieder geval al heel erg mee geholpen. Er werd absoluut naar ons als huiseigenaren geluisterd en we hebben ook heel duidelijk aangegeven wat onze intentie was van het inschakelen van een taxateur in Hellendoorn. De professionele houding was daarbij echt enorm prettig. We krijgen heel uitgebreid advies en alle punten waarop we wilde dat ons huis beoordeeld werd zijn door de taxateur meegenomen in het taxatierapport. Natuurlijk kan een dergelijk rapport een confrontatie leveren omdat bepaalde zaken voor jezelf toch ook gekoppeld zijn aan een bepaalde emotie. Toch hoeft dat allemaal niets nadelig te betekenen.

Onze verwachtingen versus de realiteit

Na jaren met veel plezier in een woning gewoond te hebben ben je als bewonder emotioneel gebonden met een huis. Dit betekent dat je huis een bepaalde waardevermeerdering krijgt die ook emotioneel gebonden is, maar niet per definitie waardevermeerderend werkt voor potentiële kopers. Deze realisatie heeft bij ons even moeten indalen, omdat we in onze omgeving huizen te koop hadden zien staan én verkocht hebben zien worden voor meer bedragen dan de waarde waarop ons eigen huis geschat is. De taxatie geeft daarbij ook veel inzichten in verborgen gebreken, achterstallig onderhoud en in het feit dat dingen die je zelf als verbetering beschouwt die je zelf hebt aangebracht, dat die ook niet persé als verbetering beschouwd hoeven te worden in de kopersmarkt. Deze dosis realisme heeft onze taxateur in Hellendoorn wel goed verpakt, want hij heeft ons heel duidelijk verteld welke aanpassingen wel waardevermeerderend zouden werken en waarmee we het huis interessanter kunnen maken voor potentiële kopers. We zijn wat dat betreft erg blij met het taxatierapport en de aanpak van Piksen Makerlaars in zijn geheel. Het heeft voor ons in ieder geval heel veel duidelijk gemaakt.