Stoomcabine

Wie wel eens in een stoomcabine gezeten heeft, weet dat dit een zeer weldadig effect op het lichaam heeft. In de eerste plaats is er immers de aangename warmte, die echt tot diep in je botten doordringt. Hierdoor raak je volkomen ontspannen en kom je even helemaal tot rust. Zeker geen overbodige luxe in onze drukke tijden, waarin we altijd maar door moeten, waarin ieder deel van de dag volgepland lijkt te zijn met bezigheden. Hierdoor komen we aan onze eigen rust nauwelijks toe en dat is zonde. Af en toe dan even plaatsnemen in een stoomcabine kan wonderen doen! En niet alleen voor je rust, het heeft ook een positief effect op:

  • je huid, deze wordt door de stoom gereinigd en wordt hierdoor weer helemaal schoon en zacht
  • je gewrichten, mensen met reumatische klachten hebben vaak baat bij een stoombad
  • je ademhaling, je longen voelen als het ware weer schoner aan en ademhalingsproblemen worden verlicht
  • bo-max.com

En dat zijn niet de enige voordelen voor de gezondheid. Het is dus niet alleen goed en gezond voor je lijf om af en toe eens even in een stoomcabine te gaan zitten, het is ook erg ontspannend en comfortabel.

Stoomcabine gebruiken

De redenen waarom je er gebruik van zou kunnen en willen maken, zijn hiermee dus wel duidelijk. Dan is de volgende stap natuurlijk het nadenken over waar je gebruik gaat maken van een stoomcabine. Voor de meeste mensen zal de meest logische optie zijn om hiervoor naar een sauna of een wellness centrum te gaan. Maar dit brengt bepaalde nadelen met zich mee. In de eerste plaats natuurlijk het feit dat je hiervoor de deur uit moet, dat je er naar toe moet rijden. Dit kost weer tijd, tijd die we vaak al niet hebben. Vaak zit een wellness centrum immers niet bij ons om de hoek. Een ander nadeel is dat je iedere keer weer moet betalen voor het gebruik van de stoomcabine en dat je dan in sommige gevallen ook nog gebonden bent aan een bepaalde maximum tijd dat je er in mag verblijven. Bovendien deel je de cabine met anderen en het is altijd maar de vraag hoe schoon zij zijn. Natuurlijk wordt er van iedereen die er gebruik van maakt verwacht dat hij of zij zich eerst even doucht, maar doet een ieder dat ook goed? En wordt de stoomcabine door de medewerkers van het centrum wel iedere keer goed schoongemaakt? Allemaal zaken die een reden kunnen zijn om hier niet voor te kiezen.

Eigen exemplaar thuis

Als jij je herkent in bovenstaande, dan is het goed om te weten dat je een stoomcabine ook in je eigen huis kunt laten plaatsen. Vaak denken mensen dat zij daarvoor thuis toch echt niet voldoende ruimte hebben, maar een dergelijke cabine hoeft helemaal niet zo heel groot te zijn. In veel gevallen kun je ze op maat laten maken, zodat er voor afmetingen gekozen kunnen worden die passen bij jouw woning. Ook als jij dus maar een klein beetje ruimte over hebt in bijvoorbeeld je badkamer, kun jij daar een stoomcabine laten plaatsten! Bij Bo-Max, officieel dealer van KLAFS sauna & wellness producten, bieden ze zowel voor particulieren als voor ondernemers diverse modellen aan van deze cabines. Er zijn standaard modellen verkrijgbaar, maar je kunt bij hen ook kiezen voor een cabine die helemaal voor jou op maat gemaakt wordt. Ook bestaat er keus uit verschillende materialen, zo kan alles betegeld worden, maar kan er ook gekozen worden voor banken van acryl. Zoek jij een stoomcabine die bij jou thuis past? Neem dan zeker eens contact op met Bo-Max om te overleggen over de mogelijkheden!