Spelletjesavond met de Kolonisten van Catan 

Spelletjesavond met de Kolonisten van Catan Ik merk dat langzaam mijn vrienden ouder en meer volwassen worden en waarschijnlijk ik zelf ook. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn, maar het is een groot verschil met een aantal jaren terug. We gingen elke week uit en het was vaak laat voordat ik in mijn bed lag. Maar alle jongens worden ouder en kopen een huis en starten een gezinnetje. Een van mijn vrienden heeft een half jaar geleden een dochter gehad, als eerste van de vriendenploeg. Ongetwijfeld zullen er nog veel volgen, hopelijk ik ook. Waar ik met andere vrienden vaak nog in de kroeg afspreek, om een paar biertjes te drinken en bij te praten, is dat met hem anders. Hij stelde voor om bij hem thuis langs te komen en daar een avond te zitten. Met zijn jonge dochtertje bleef hij liever thuis, zodat hij goed kon opletten. Ik nam mijn vriendin mee en zijn vriendin was er ook. We hadden daar eerst gezellig met elkaar gebarbecued en zaten lekker in de tuin. Toen het ‘s avonds wat kouder werd besloten we om naar binnen te gaan en een bordspel te spelen. Voor mij en mijn vriendin was het erg lang geleden dat we een bordspel hadden gespeeld, maar mijn vriend is er dol op. Hij stelde voor om de Kolonisten van Catan te spelen. Ik had vroeger wel eens de Kolonisten van Catan gespeeld, maar dat was jaren geleden. Ik vond het toen een leuk spel en wist nog wel een beetje de regels. We waren gezellig aan het kletsen en ondertussen het spel aan het spelen en hadden een erg leuke avond. Mijn vriendin won die avond. Voor ons was een avond met een bordspel iets anders dan normaal, maar wij hadden een erg gezellige tijd.        

Zelf ook de Kolonisten van Catan gekocht

Mijn vriend belde mij van de week op om nog een keer af te spreken. Hij stelde voor om deze keer bij ons te zitten. De baby zou meegaan, maar zou waarschijnlijk het grootste gedeelte slapen. Hij stelde ook voor om de Kolonisten van Catan mee te nemen, omdat we dat de vorige keer zo leuk vonden. Mijn vriendin was meteen enthousiast en had al zin in een potje. Eergisteren hadden ze bij ons gezeten en het was wederom erg gezellig. Mijn vriendin en ik hadden gekookt en daarna gingen we weer een potje de Kolonisten van Catan spelen. Dit keer won mijn vriend, maar het belangrijkste was dat het weer erg gezellig was. Voor mijn vriend en zijn vriendin is een avond zoals dit ideaal en we spraken af om het vaker te gaan doen. Gisteren besloten mijn vriendin en ik om ook de Kolonisten van Catan te kopen via www.spellenrijk.nl en vandaag kwam het binnen. We weten zeker dat we het vaker gaan spelen en dan is het leuk om het zelf thuis te hebben.

Veel keuze op spellenrijk.nl

Het lijkt er op dat we regelmatig een spelavond gaan hebben met elkaar. Het was voor mijn vriendin en ik echt iets anders, maar wij vonden het erg leuk. Ik weet dat mijn zusje dit soort spelletjes ook leuk vind, dus die kan ik ook wel een keer uitnodigen. Op de website van spellenrijk.nl zag ik dat er ook veel uitbreidingen zijn. Ik denk dat we voorlopig nog wel een zoet zijn met de normale versie van de Kolonisten van Catan, maar anders kunnen we nog een uitbreiding kopen. Spellenrijk is een leuke webwinkel voor spelletjes:

  • Ze hebben een groot aanbod aan verschillende spellen
  • Leveren vaak al de volgende dag
  • Hebben veel acties en kortingen