Speelgoed tegels

Heb jij al eens gehoord van de speelgoed tegels die je kunt kopen bij de speelgoedzaak Paul Speelgoed? Dit zijn hartstikke leuke artikelen voor je kids, ze kunnen hier echt heel veel plezier aan beleven! Het zijn in feite een soort houten puzzelstukken en dan in de vorm van wegen. Er zijn rechte stukken te krijgen, maar ook stukjes met een bocht er in. Doordat ze op allerlei verschillende manieren aan elkaar gelegd kunnen worden, kunnen er met deze speelgoed tegels heel veel verschillende soorten verkeerssituaties gemaakt worden. Dat is natuurlijk heel erg leuk om mee te spelen, maar het is ook leerzaam voor kinderen. Deze Roadmix puzzeltegels kunnen dan ook niet alleen uitstekend thuis gebruikt worden om mee te spelen, ze kunnen ook heel goed op school ingezet worden om de leerlingen kennis te laten maken met verschillende situaties die zij in het verkeer tegen kunnen komen. Je kunt als leerkracht wel proberen om een bepaalde situatie te schetsen, om het gewoon mondeling uit te leggen, maar het kan voor de leerlingen best lastig zijn om hier dan een goed plaatje bij te krijgen in hun hoofd. Met deze speelgoed tegels kun je de verkeerssituatie gewoon laten zien, je kunt de fietsers en automobilisten bijvoorbeeld op een bepaalde manier op een kruispunt plaatsen. Dat maakt het voor de kinderen een stuk inzichtelijker en zo kunnen zij sneller leren hoe ze in het echt met een dergelijke situatie om zouden moeten gaan.

Speelgoed tegels combineren

Het leuke van de speelgoed tegels van dit merk, is dat ze uitstekend te combineren zijn met heel veel verschillende soorten ander speelgoed, je kunt dan denken aan:

  • Lego
  • Duplo
  • Playmobil
  • speelgoedauto’s

Zo kun je speelgoedauto’s natuurlijk inzetten voor het creëren van verkeerssituaties of gewoon om mee te spelen over het traject dat er gemaakt is. De speelgoed tegels combineren ook heel goed met Lego of Duplo, waarmee je bijvoorbeeld huizen kunt bouwen voor langs de kant van de weg. En wat dacht je van poppetjes van Playmobil gebruiken als voetgangers? Het is dus niet alleen educatief in de zin dat zij het verkeer op deze manier beter kunnen leren kennen, maar ook kunnen ze op deze manier hun creativiteit ontwikkelen en hun fantasie de vrije loop laten gaan. Het hebben van de speelgoed tegels zal dus zeker ook op die manier de ontwikkeling van je kind stimuleren!

Duurzaam en veilig hout

Het fijne van de speelgoed tegels van Roadmix is dat ze van hout gemaakt worden. Dit is een materiaal waar kinderen zonder problemen mee kunnen spelen, er zitten geen giftige of schadelijke stoffen in en dat is natuurlijk wel zo prettig! Daar komt bij dat het hout gewoon heel sterk is, waardoor het lang meegaat en je niet bang hoeft te zijn dat het zomaar kapot gaat. Ook dat is natuurlijk prettig, want we weten allemaal dat onze kinderen niet altijd even voorzichtig met hun eigen spulletjes. Met deze speelgoed tegels hoef je niet bang te zijn dat het zomaar kapot is en je weer iets nieuws moet kopen! Wat ook leuk is, is dat je via paulspeelgoed.nl ook leuke bijbehorende artikelen kunt kopen, denk dan aan verkeersborden, tankstations, verkeerslichten en autootjes. Dus eigenlijk alles om echt de situatie helemaal na te bootsen zoals deze in het echt ook is. Dat is natuurlijk heel erg leuk en zo kunnen de kinderen nog meer halen uit de speelgoed tegels! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, dan moet je dus gewoon eens een kijkje nemen op hun website, je zult zien dat het zowel voor thuis als voor op school echt ideaal is in gebruik!