Led lampen

Heb jij al overal in huis led lampen geplaatst? Als dit nog niet het geval is, dan is het echt raadzaam om dat wel te doen! Sommige mensen hebben nog steeds gloeilampen of halogeenlampen in hun woning en dat is echt zonde. Je verbruikt daarmee zoveel meer stroom dan nodig is! Dat is niet alleen heel onvoordelig voor je portemonnee, het is ook echt zonde voor het milieu. We weten allemaal dat we ons energieverbruik eigenlijk terug zouden moeten dringen en dit is zo’n eenvoudige manier om hier een steentje aan bij te dragen. Wist je namelijk dat led lampen maar liefst negentig procent minder energie verbruiken dan gloeilampen en halogeenlampen? Ze mogen dan in aanschaf wat duurder zijn, maar die meerkosten verdien je in een jaar terug doordat je energierekening lager wordt. Spaarlampen zijn uiteraard al energiezuiniger dan halogeen- en gloeilamp, maar ook hiervoor geldt dat je nog altijd iets kunt besparen door over te stappen op led lampen. Het is dan ook echt raadzaam om in het vervolg gewoon dit type lamp te kopen, dat is beter voor het milieu en je energierekening wordt er lager van!

Verschillende soorten led lampen

Veel mensen kiezen nog steeds niet voor dit type omdat ze denken dat ze maar in één variant verkrijgbaar zijn en er niet mooi uitzien. Maar dat is echt niet meer het geval, de huidige generatie led lampen onderscheidt zich wat uiterlijk betreft echt niet van bijvoorbeeld halogeenlampen. Ze zijn in minstens zoveel variaties verkrijgbaar! Zo zijn ze in verschillende modellen verkrijgbaar, zoals het zogenaamde kaarsmodel en kogelmodel. Daarnaast zijn ze technisch gezien ook geschikt voor veel verschillende armaturen. Er zijn speciale varianten te krijgen voor spotjes en je kunt ze met smallere en bredere fittingen krijgen. Ook in grootte bestaat er variatie, zodat je voor een kleine lampenkap ook zeker een klein lampje zult kunnen vinden. Een ander misverstand dat er vaak bestaat over led lampen, is dat deze een schel licht geven. Ook dit beeld klopt niet meer, ook hierin bestaat namelijk de nodige variatie. Zo kun je kiezen voor:

  • koel wit
  • warm wit
  • extra warm wit
  • warm glow
  • daglicht

De meeste van deze hebben wit glas, maar ook helder glas is mogelijk. Er zijn zelfs varianten verkrijgbaar die lijken op de ouderwetse gloeilamp. Ze zijn gemaakt van helder glas en het lijkt alsof de draadjes van een gloeilamp oplichten zodra je het licht aandoet. Zo zijn er dus eigenlijk altijd geschikte led lampen te vinden!

Vind een geschikte variant

Je ziet in steeds meer winkels het aanbod aan led lampen dan ook groter worden, maar als jij echt uit een ruim assortiment wilt kunnen kiezen, dan moet je eens kijken bij PretMetLed.nl! Zij zijn namelijk een echte specialist op dit gebied en dat zie je in hun collectie zeker terug! Voor spotjes vind je bij hen een ruime keus, maar ook voor bijvoorbeeld hanglampen en vloerlampen. Zij bieden keus in kleur licht, in vorm, in fitting en in grootte. Als je led lampen wilt gaan kopen, dan zijn dit ook punten waar je zeker op moet letten! Controleer het type fitting dat je nodig hebt en hoeveel Watt in de betreffende lamp geplaatst kan worden. Heb je een exemplaar met een dimmer? Koop er dan ook dimbare lampjes bij, anders kun je de dimmer niet gebruiken! Op PretMetLed.nl vind je een handig lijstje van punten waar je bij aanschaf op moet letten. Wil jij een bijdrage leveren aan een beter milieu of wil je gewoon geld besparen? Plaats dan overal in huis led lampen en je maakt zeker een verschil!