Hondenmand voor eigen plek

Iedere hondenbezitter moet er eigenlijk voor zorgen dat hij een hondenmand of een hondenkussen of hondenbench in huis heeft staan. Waarom is dit nu van belang? Jouw hond heeft grote behoefte aan het hebben van een eigen plaats in jouw woning. Een plek waar hij zich terug kan trekken en kan gaan liggen slapen. Door te kiezen voor een zachte mand of door er een heerlijk kussen in te leggen, kun jij eenvoudig een dergelijk plekje creëren. Dit is ook voor ‘s nachts natuurlijk erg prettig, hij heeft dan als het ware zijn eigen bedje om in te gaan slapen. Een hondenmand is ook erg handig omdat het duidelijkheid geeft. Je kunt jouw dier hiernaar verwijzen op het moment dat jij wilt dat hij aan de kant gaat. Krijg je bijvoorbeeld bezoek van mensen die wat angstig zijn voor honden? Dan zeg je jouw beestje om in zijn mand te gaan liggen en hoeven zij niet meer bang te zijn voor onverwacht contact. Ben jij aan het eten of nog aan het koken en loopt jouw viervoeter te schooien of gewoon in de weg? Stuur hem dan naar zijn mand en jij kunt weer rustig je gang gaan. Een hondenmand is wat dat betreft gewoon echt een noodzakelijkheid voor iedere hondenbezitter!

Hondenmand uitkiezen

Gaan jullie een hond kopen en willen jullie alvast voor hem een hondenmand uitzoeken? Dan moet je met een aantal zaken rekening houden, te weten:

  • het formaat
  • de instap
  • het gebruikte materiaal

Koop jij een volwassen dier, dan weet je hoe groot hij is en kun je een exemplaar kopen dat past bij zijn lichaamsgrootte. Koop je een pup, houd dan rekening met de te verwachten groei, zodat je niet na een paar maanden weer een nieuwe hoeft aan te schaffen. Voor kleine hondjes is een klein mandje het prettigst, zij rollen zich toch vaak helemaal op. Houd er wel rekening mee dat alle honden het fijn vinden om goed te kunnen bewegen in hun hondenmand, om wat te kunnen draaien. Heb jij een ouder beestje of een met lichamelijke klachten? Dan is het belangrijk dat je goed let op de instap. Een hoge rand kan een belemmering vormen om in de mand te kunnen stappen, dus houd hier bij aanschaf rekening mee. Het laatste aandachtspunt is het materiaal waar de hondenmand van gemaakt is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor hout of kunststof, maar ook voor katoen, aluminium of leer. Het ene materiaal is natuurlijk steviger en eenvoudiger schoon te maken dan het andere. Weeg dus voor jezelf af wat jij de beste optie vindt.

Oriënteren via Tinki.nl

Wat altijd verstandig is om te doen, voordat jij een aankoop gaat doen, is je eerst eens te oriënteren wat er allemaal op dat gebied te krijgen is en wat voor jou de beste keus zou zijn. Wil je dit voor de aankoop van een hondenmand doen, dan is het een aanrader om naar Tinki te gaan. Deze website verzamelt voor jou het aanbod van vele dierenwinkels, waardoor je bij hen een goed beeld kunt krijgen van wat er allemaal te krijgen is op het gebied van de hondenmand. Ook vind je bij hen meer informatie, bijvoorbeeld over zaken waar je aan moet denken voordat je een exemplaar uitkiest. Lees de informatie dus rustig eens door, oriënteer je op de mogelijkheden die je hebt en bepaal dan wat in jullie geval de beste mand is. Heb je dat gedaan, dan zie je bij Tinki.nl ook meteen hoe duur deze hondenmand is bij welke winkel en dus waar je deze het best kunt kopen!