Heeft een kat een krabpaal nodig?

Er zijn heel veel dingen die jij voor je poes zou kunnen kopen en één daarvan is de krabpaal. Is het nu echt nodig om dit in huis te halen? Dit is iets wat mensen zich toch vaak wel afvragen en het antwoord op deze vraag is: ja, het is echt noodzakelijk voor katten om iets in huis te hebben waar zij hun nagels in mogen zetten. Een krabpaal is daarvoor gewoon het handigste object, deze is er immers speciaal voor gemaakt. Als jij poezen in huis hebt, dan is het dus handig om dit voor ze te kopen.

Voorkom beschadigde meubels

Wat zal er nu gebeuren als jij niet besluit om een krabpaal voor je dieren aan te schaffen? Als jouw kat vaak buiten komt, dan kun je het geluk hebben dat hij of zij buiten iets vindt om de nagels in te zetten. Maar dit zal niet altijd gebeuren. Dus of je nu binnen- of buitenkatten hebt, het is echt geen overbodige luxe om te kiezen voor krabpalen. Doe je dit niet, dan loop je namelijk grote kans dat ze ergens anders hun nagels in gaan zetten en in veel gevallen zal dit een meubel zijn, zoals je bank. Met een krabpaal biedt je jouw diertjes een eigen plek waar ze kunnen krabben en met een beetje geduld kun je ze leren dat dit de enige plek in huis is waar zij hun nagels aan mogen scherpen. Sommige mensen proberen het krabgedrag gewoon helemaal af te leren, maar dan ga je voorbij aan de functie die dit voor poezen heeft. Het is voor hen namelijk niet alleen een manier om hun nagels in goede conditie te houden, maar ook om hun spieren te strekken. Met een goede krabpaal geef je ze de mogelijkheid om dit natuurlijke gedrag te vertonen, zonder dat jouw meubels hierdoor gesloopt worden.

Welke krabpaal kun je het beste kiezen?

Als je op zoek gaat naar dit kattenmeubel, dan zul je zien dat er heel veel verschillende varianten te koop zijn. Maakt het nu iets uit voor welke variant je kiest? Voor het krabben in principe niet, zolang er maar een goede krabpaal in het meubel is verwerkt, zit je gewoon goed. Maar je kunt natuurlijk wel meteen voor een variant kiezen die ook over een hangmat of een mand beschikt, zo sla je meerdere vliegen in één klap. Als je hiervoor in huis de ruimte hebt. Bij krabpaal.nl kun je kiezen uit veel verschillende varianten, zij bieden:

  • kleine, middelgrote en grote krabpalen
  • krabpalen speciaal voor grote katten
  • design krabpalen
  • plafondkrabpalen

Doordat zij veel verschillende formaten bieden, kun je altijd bij hen een exemplaar vinden dat bij jou in huis past. Door de variatie in design en kleur kun je het kattenmeubel ook nog eens mooi laten aansluiten bij jouw interieur. Daarnaast hebben zij ook voor ieder formaat kat een geschikte variant. Dit is vooral iets om op te letten als je kiest voor een krabpaal waar ook een hangmat of een slaapmandje in verwerkt zit. Je wilt natuurlijk niet dat jouw poes hier tijdens het slapen uitvalt omdat de slaapplek te klein is!