Hebt u eigenlijk wel een goede autoverzekering?

Wat kunt u doen als u een aanrijding hebt meegemaakt? Wat moet u doen als u een wild dier hebt aangereden? Bij wie kunt u schade verhalen aan uw zuurverdiende personenwagen, ook al hebt u het helemaal niet zelf veroorzaakt? Als u een goede autoverzekering hebt dan verdwijnen de meeste van dit soort problemen als sneeuw voor de zon. Als u weleens een auto hebt gekocht dan hoeven we u natuurlijk niets te vertellen over het afsluiten van een autoverzekering. Dat is in dit land immers verplicht dus u bent als trotse autobezitter ook in het bezit van op zijn minst een WA-verzekering. Hebt u onlangs en gloednieuwe auto gekocht? Dan zal de dealer u er wellicht ook wel op hebben gewezen dat u het beste een allrisk autoverzekering kunt afsluiten. Want in dat geval, zoals de naam al zegt, bent u beschermd tegen vrijwel alle vormen van schade. Of u dit nu zelf hebt veroorzaakt of als dit veroorzaakt is door wild, door extreme weersomstandigheden, een tegenligger of een geheel andere oorzaak, u krijgt de waarde van de auto of de reparatiekosten uitgekeerd door uw verzekeraar als u een allrisk verzekering hebt. Dan is er ook nog een tussenvorm, de beperkte casco autoverzekering. Deze vorm raden wij van netpolis.nl zeker aan als u een relatief jonge auto met een hoge dagwaarde hebt gekocht. Het verschil met de allrisk variant is het feit dat u tegen alle vormen van schade bent verzekerd met uitzondering van botsingen, van de weg raken en aanrijdingen mits die door uzelf zijn veroorzaakt. Dat betekent dat u wel bent beschermd tegen natuurrampen, het weer en andere oorzaken zoals we bij de allrisk autoverzekering hebben besproken.

De polisvoorwaarden van deze autoverzekering staan online

Naast deze drie varianten kunt u er ook voor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Bij Netpolis op de site leggen we het u graag even uit. Zo vindt u daar zelfs een handige woordenlijst waar u de meeste begrippen in terugvindt. Lees het in uw eigen tijd eens aandachtig door en laat ook uw premie direct berekenen. Dat doet u door uw kentekennummer en andere persoonlijke gegevens in te vullen. Want niet alleen wordt de premie en het type autoverzekering gebaseerd op het bouwjaar van uw auto, het heeft tevens te maken met:

  • Het aantal jaren dat u in het bezit bent van uw rijbewijs,
  • Hoeveel jaren u schadevrij rondrijdt,
  • En hoeveel schuldschades u in het verleden hebt gehad.

U kunt er vervolgens direct voor kiezen om al dan niet uw autoverzekering via onze website af te sluiten. Dat is natuurlijk geheel aan u want wij doen enkel een voorstel. Had u trouwens ook al nagedacht over een eventuele aanvullende autoverzekering? Dan zijn de inzittenden in uw auto tijdens een ongeluk ook verzekerd en kunt u nadien zelfs juridische steun krijgen als u bepaalde schade wilt verhalen. Ook die steun wordt dankzij de aanvullende verzekering door uw verzekeraar vergoed en/of verhaald op de echte dader.

We bieden tevens diverse andere verzekeringen aan

Er zijn aldus nog heel wat overwegen te maken als u een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten. Zo kunnen jongeren tot 25 jaar een speciale verzekering afsluiten en gelden er andere opties voor zakelijk rijden. Qua betaling kunt u er doorgaans voor kiezen om dat maandelijks dan wel jaarlijks over te maken dus bekijk ook uw betaalopties per verzekeraar. Hebt u tot slot nog vragen over de website, een begrip of een autoverzekering? Belt u ons dan eventjes op of stuur een uitgebreide e-mail.