Heb je informatie nodig over het laten maken van een video? Je leest het hier!

Heb je informatie nodig over het laten maken van een video? Je leest hieronder meer.

Een video kun je laten maken voor veel verschillende doeleinden. Beeld is voor veel mensen snel en makkelijk te begrijpen en daarom kun je met een video helder, effectief en krachtig een boodschap overbrengen. In dit artikel lichten we meer toe over dit onderwerp en zal bovendien worden aangegeven welke website je kunt bezoeken om een video te laten maken. Ben jij ook benieuwd en klaar om meer informatie op te doen? Lees dan verder in dit artikel!

Waarom een video gebruiken om een boodschap over te brengen?

Tegenwoordig wordt het gebruik van beeld steeds belangrijker om een boodschap over te brengen. Heel veel mensen kijken dagelijks meer dan een uur naar Facebook en Youtube video’s. Ook worden video’s op social media veel vaker gedeeld dan teksten, waardoor een grotere groep mensen kan worden bereikt. Daarnaast kun je in een korte video veel meer zeggen dan je in dezelfde tijd kunt doen in schrift. En als dat nog niet genoeg is, verhoogt een video ook de vindbaarheid en bezoekduur van je website. Heb je zelf niet de middelen en kennis om een goede video te maken? Dan kun je een video laten maken.

Een video kun je gebruiken om de kijker te informeren, entertainen of inspireren. Als bedrijf kun je het gebruiken om zichtbaarheid te creëren bij klanten, om je medewerkers te inspireren of om bijvoorbeeld iets uit te leggen. Naast deze voorbeelden zijn er nog veel meer doeleinden waarvoor je een video kunt laten maken. Alles is mogelijk. Zo kun je onder andere een video laten maken om:

  • Ingewikkelde theorie te verduidelijken en in simpele taal uit te leggen
  • Een product of dienst te introduceren
  • Jouw doelgroep te motiveren
  • Te informeren hoe een product of dienst werkt

Een methode voor het maken van video’s is door animaties te gebruiken. Een animatievideo wordt vormgegeven door het gebruik van getekende figuren. Animatievideo’s zijn erg populair omdat deze makkelijk gepersonaliseerd kunnen worden. Door een video te personaliseren betrek je de kijker persoonlijk bij de video en kun je meer kijkers bereiken. Daarnaast kun je in een animatievideo heel gemakkelijk je eigen huisstijl toepassen. Het fijne aan een animatievideo is ook dat je tekeningen kunt hergebruiken voor andere doeleinden, bijvoorbeeld in een poster of infographic. Door dezelfde tekeningen opnieuw te gebruiken, gaan mensen je visuele identiteit herkennen. Hierdoor verdwijn je minder snel uit het geheugen van de kijker.

Ga jij een video laten maken?

Heb je besloten dat je een animatievideo wilt gebruiken en deze wilt laten maken door een professioneel bedrijf? Dan kun terecht bij Storytelling Studios. Zij zijn specialist op het gebied van animaties. Storytelling Studios heeft vele jaren ervaring in het maken van een video die perfect aansluit bij jou eisen en wensen. Als jij nog vragen hebt naar aanleiding van deze tekst, schroom dan niet jouw vragen te stellen. Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden en opmerkingen te behandelen. Wil jij direct een aanvraag doen om een video laten maken? Dat kan via www.storytellingstudios.nl