Heb je eenmaal Wagyu vlees geproefd, dan wil je nooit meer anders

Wagyu vlees wint gelukkig steeds meer in populariteit. We zijn gelukkig niet meer afhankelijk van alleen supermarkten. De ogen van consumenten worden steeds meer geopend, waardoor we zelf de keuze kunnen maken of we de voorkeur geven aan kiloknallers of kwaliteitsvol vlees. In Veulen-Venray zit een echte Wagyu Farm. Woon je daar in de buurt of ben je er toevallig wel ‘s op vakantie? Dan is het zeker een aanrader om deze boerderij te bezoeken. Het is namelijk opengesteld voor publiek. Wel is het handig om even een afspraak te maken, zodat de eigenaren alle tijd hebben om je hier een rondleiding te geven. Ben je niet in de gelegenheid om zelf langs te gaan? Dan hebben ze gelukkig ook een webshop, die je vindt op wagyu-farm.nl. Hier maak je een keuze uit bijvoorbeeld: 

  • ossenhaas steak
  • burger steak
  • kogel steak
  • sucade streak

Al het vlees dat je vindt in de webshop is bevroren. Dat is ontzettend handig, want zo kun je eventueel groots inslaan. Alles wat je op dit moment nog niet nodig hebt, stop je simpel in de vriezer. Meer weten? Check wagyu-farm.nl

De voordelen van Wagyu vlees

Van nature ben ik helemaal niet zo’n vleeseter, hoewel ik een gehaktbal op z’n tijd behoorlijk kan waarderen. Al een heel aantal jaren stond mij een bezoekje aan de supermarkt tegen om daar vlees aan te schaffen. Dat heeft vooral te maken met alle dingen die je tegenwoordig hoort in de media, bijvoorbeeld op het gebied van dierenwelzijn. Hoe vaak zien we op televisie wel niet beelden voorbij komen die eigenlijk te akelig voor woorden zijn? Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle dieren die op een traditionele boerderij leven het slecht hebben, maar het zegt wel veel over wat de algemene leefomstandigheden zijn van deze dieren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat het vlees tegenwoordig allemaal mee in wordt gespoten. Het zijn grotendeel ongezonde toevoegingen, zoals smaakversterkers. Goed vlees heeft dat allemaal echt niet nodig. Voor het halen van rundvlees ga ik tegenwoordig naar een boerderijwinkel, waar ze Wagyu vlees verkopen. Ik kan je verzekeren dat dit het meest smaakvolle rundvlees is dat je ooit zult eten. Wagyu vlees ziet eruit zoals vlees eruit hoort te zien: gezond en stevig. Je kunt aan Wagyu vlees altijd zien dat de koeien een goed leven hebben gehad. En dat eet ook een stuk prettiger moet ik zeggen, het idee dat er goed voor de dieren is gezorgd. 

Boek eens een rondleiding op deze farm

Is ook jouw interesse gewekt en wil je alles te weten komen over Wagyu vlees? En wil je misschien ook de koeien in levende lijve ontmoeten om te zien hoe hun leefomstandigheden daadwerkelijk zijn? Dat kan! Er is een heuse Wagyu Farm in ons land, waarvan de eigenaren het al ontzettend leuk vinden als je eens langskomt voor een rondleiding.  Je krijgt hier zelfs de kans om de koeien te knuffelen. Waar kan dat tegenwoordig nog? Deze St-Joseph Hoeve heeft ook een prachtige boerderijwinkel, waar je na afloop het lekkerste Wagyu vlees kunt kopen en mee naar huis kunt nemen. Heb je op een regenachtige zondagmiddag niks te doen, plan dan eens een bezoekje aan deze boerderij. Het is trouwens voor kinderen ook razend interessant en leerzaam.