Geen salaris ontvangen

Kom direct in actie als geen salaris ontvangen te lang blijft duren. Het maakt niet uit of je het nog wel redt zonder de uitbetaling, maar niemand hoeft te lang te wachten. Zeker niet als je er hard voor gewerkt hebt. Wanneer je een dienstverband bent aangegaan, dan heb jij recht op de uitbetaling. Het team van Hanze Juristen gaat graag voor jou aan de slag om ervoor te zorgen dat het geld zo snel mogelijk overgemaakt wordt. Op de website hanzejuristen.nl bieden ze hier al veel informatie over. Mocht jij helaas in zo’n situatie van geen salaris ontvangen zitten, dan raden ze zeker aan zo snel mogelijk contact op te nemen met je werkgever. Binnen 5 dagen na de verwachte betaaldatum, mag jij zeker van je laten horen. Dat kan via e-mail of brief. Een geschreven actie is dan handiger, omdat je dit nog op lange termijn kan achterhalen. Voor een telefoongesprek geldt dat niet. Je hoopt natuurlijk dat een e-mail al leidt tot snelle actie, maar soms wilt dit niet zo wezen. In dat geval heeft hanzejuristen.nl een gratis aanmaningsbrief om te downloaden. Pas deze aan jouw gegevens aan en stuur deze brief naar de werkgever als je geen salaris ontvangen hebt.
Geen salaris ontvangen? Stuur een brief
Het vragen om geld is niet voor iedereen weggelegd, hoe noodzakelijk het ook is. Geen salaris ontvangen moet niet te lang duren en daarom is een aanmaningsbrief sturen zeker nodig. Hanze Juristen stuurt jou de gratis brief toe, nadat je dit aangevraagd hebt. Ook deze brief kan je per mail versturen. Een andere mogelijkheid is om de brief aangetekend te versturen. Je ontvangt dan een bewijs dat de brief door de werkgever is geaccepteerd. Na het sturen van de brief, krijgt de werkgever nog 5 dagen de tijd om jou uit te betalen. Heb je dan nog steeds geen salaris ontvangen, dan stap je over naar de incassobrief. Deze hoef je niet zelf op te stellen, dat kan door Hanze Juristen voor je gedaan worden. Kenmerken voor deze brief zijn:
• De brief wordt verstuurd op briefpapier van Hanze Juristen;
• De werkgever wordt gesommeerd binnen 3 dagen jouw salaris te betalen;
• Er wordt aanspraak gedaan op aanvullende kosten;
• De kosten voor het opstellen van de brief worden verhaald bij jouw werkgever.
Voor het opstellen en versturen van deze incassobrief door Hanze Juristen betaal je wel 90,- euro, maar deze brief heeft vaak het meeste effect bij geen salaris ontvangen. Zeker 95 procent betaalt na ontvangst alsnog het salaris uit.
Ga voor een snelle uitbetaling
Gewoonlijke hoort de werkgever je na de e-mail, de aanmaningsbrief en zeker na de incassobrief jouw zorgen over geen salaris ontvangen weg te nemen. Blijft een betaling dan nog steeds uit, dan moet er een loonvorderingsprocedure opgestart worden. Dit kan al 3 dagen na het versturen van de incassobrief. Deze procedure voor geen salaris ontvangen kunnen de Hanze Juristen voor jou in gang zetten. De loonvorderingsprocedure verloopt via kantonrechter. Jouw werkgever krijgt dan een oproep om zich bij de rechter te verantwoorden. Uiteraard zitten er wel wat kosten vast aan deze procedure. Denk daarbij aan griffierechten en deurwaarderskosten. Wanneer de werkgever op komt dagen en jij in je gelijk wordt gesteld, dan worden deze kosten verhaald bij de werkgever. Alles verloopt wel in overleg met jou. Je blijft op de hoogte van de kosten en Hanze Juristen zal jou ook een advies hierin geven. Vaak kunnen zij goed inschatten of de werkgever jouw salaris gaat ontvangen. Uiteindelijk bepaal jij of jij een procedure wilt aangaan als je geen salaris ontvangen hebt.