ethereum mining: de digitale wereld staat niet stil en ook jij kan hiervan meeprofiteren!

De wereld is 100% digitaal geworden. Elke industrie voelt de impact van digitale technologie nu meer dan ooit. In elk deel van de wereld blijven de technologisch gedreven doelen ook hetzelfde: het maximaliseren van winst en het bevorderen van duurzame ontwikkeling op alle gebieden van het leven. Het verlangen om het leven zo gemakkelijk mogelijk te maken, werd de geboorte van cryptocurrency. Ook het Ethereum-platform probeert deze ambities waar te maken. Zo beschikt Ethereum over verschillende applicaties die gebruikers helpen om alledaagse taken op een eenvoudige manier uit te voeren. Het Ethereum-netwerk is een lange reeks verbindingen die door computers wordt onderhouden, hun impact is onmiskenbaar en de winst die wordt behaald met de gewonnen Ether is bijna onwerkelijk. Veel mensen zijn van mening dat ethereum mining zal stoppen met de komst van het consensus algoritme en adviseren degenen met jeukende nieuwsgierigheid om vandaag te starten met Mining en pas later na te denken.

Wat is Mining, ethereum mining en waar komt Ether vandaan?

Mining is wat je doet als je deelneemt aan het cryptocurrency netwerk in consensus. Alle informatie over cryptocurrency-transacties moet worden ondergebracht in datablokken. Elk blok is intern verbonden met verschillende andere blokken. Dit creëert de ‘blockchain’. Deze blokken moeten zo snel mogelijk worden geanalyseerd om een vlot verloop van transacties op het platform te garanderen. Dit is het moment waarop het werk van de mijnwerkers (miners) binnenkomt. Een mijnwerker is een investeerder die tijd, computerruimte en energie besteedt aan het sorteren van blokken. Na het indienen van hun oplossingen en na verificatie, biedt de uitgever van de valuta beloningen. Hetzelfde geldt voor Ethereum. De enige manier om Ethereum te gebruiken, is via het product van ‘Mining’. ethereum mining betekent echter meer dan het vergroten van het ether-volume in omloop. Het is ook noodzakelijk voor het beveiligen van het Ethereum-netwerk terwijl het blokken in de blockchain maakt, controleert, publiceert en propageert. ethereum mining is het proces waarbij Ether wordt gedolven. Simpel gezegd, het delven van Ether is gelijk aan het beveiligen van het netwerk, wat op zijn beurt verzekerde berekeningen garandeert. Ether is absoluut noodzakelijk in het netwerk, omdat het dient als brandstof voor het goede verloop van het Ethereum-platform. Tevens dient het als een systeem om de inflatie te verminderen. Mocht bovenstaande beknopte verduidelijking niet voldoende voor je zijn, maar heb je interesse, surf dan naar blockk.nl. Hier kun je ook de te volgen stappen vinden om met Ethereum Mining te starten.

De basisprinicipes

ethereum mining neemt veel elektriciteit in beslag. De meer positieve kant is dat als ethereum mining-handelingen efficiënt worden uitgevoerd, meer inkomen gegenereerd wordt door de verkoop van ether. Ethereum mining rekenmachines zijn beschikbaar voor het berekenen van winsten. Elke persoonlijke computer kan gebruikt worden voor ethereum mining, op voorwaarde dat het systeem een grafische kaart (GPU) heeft met minimaal 2 GB RAM. GPU’s zijn je beste kans, omdat ze 200 keer sneller zijn dan CPU’s als het gaat om het delven van Ether. Verder zijn AMD-kaarten ook efficiënter dan Nvidia-kaarten. Het is noodzakelijk om veel vrije ruimte op de harde schijf van je computersysteem te hebben. Ongeveer 30 GB zou voldoende moeten zijn voor de blockchain en andere software. Om af te sluiten, Ethereum Mining kort samengevat:

  • Ethereum Mining is fundamenteel vergelijkbaar met Bitcoin Mining
  • Beide gebruiken PoW (bewijs van werk). PoW is een competitieve activiteit die Miners ondernemen om transacties te schrijven naar een nieuw blok dat aan de blockchain wordt toegevoegd
  • Met PoS kunnen nieuwe blokken worden gemaakt door het duurzame proces van PoW Mining