Een systeem met urenregistratie van personeel

Een systeem met urenregistratie van personeelWanneer u als manager of leidinggevende inzicht wilt hebben in de planning en de beschikbare uren, dan is het goed om met een planningssysteem te werken dat u volledig inzicht biedt. Het is echter ook belangrijk om te weten hoeveel uren er gemaakt worden, om hierop te kunnen sturen. De planning en de urenregistratie van personeel zijn daarmee onlosmakelijk met elkaar verbonden. De urenregistratie van personeel kan op veel manieren worden bijgehouden.

  • Met in- en uitklokken
  • Met formulieren voor urenregistratie
  • Met online systeem

Vooral deze laatste manier is meer en meer gebruikelijk en daar heeft PersoneelsSysteem een goede oplossing voor ontwikkeld. In het systeem van PersoneelsSysteem kan urenregistratie van personeel eenvoudig worden bijgehouden, waarbij met het toekennen van rechten meer informatie aan de planning en aan deze urenregistratie kan worden gekoppeld. Hiermee is eenvoudig inzichtelijk te maken hoeveel uren iemand werkt en wat dit betekent voor de planning.

Alle randzaken rondom urenregistratie van personeel

Bij het maken van een planning is het fijn om rekening te houden met de uren van alle beschikbare personeelsleden. Echter is het belangrijk om ook rekening te houden met alle randzaken. Zo is het belangrijk om bijvoorbeeld de fte per persoon inzichtelijk te maken, gecombineerd met de dagen waarop iemand werkt. Zo is er voor een manager of leidinggevende heel gemakkelijk een overzicht te maken van de mensen die beschikbaar zijn voor de planning. Echter werkt niemand onafgebroken op een werkdag en moet het systeem met ingebouwde pauzes rekening houden. Ook dit kan in het systeem worden verwerkt, zodat hier niet alleen bij het plannen maar ook bij de urenregistratie van personeel rekening wordt gehouden. Een ander belangrijk onderdeel is het toekennen van de kosten aan de planning en het verwerken van toeslagen in het systeem. Bij de urenregistratie van personeel wordt er dan direct rekening gehouden met de gewerkte uren, met eventuele toeslagen, ook wanneer er overgewerkt wordt. Ook kunnen er opmerkingen bij de gewerkte uren geplaatst worden, zodat afwijkende afspraken altijd eenvoudig terug te vinden zijn.

De manier waarop de uren geregistreerd worden

De urenregistratie van personeel kan zoals gezegd op verschillende manieren worden bijgehouden. De urenregistratie komt terug in het online systeem, maar de uren moeten wel geregistreerd worden. Het systeem dat PersoneelsSysteem heeft ontwikkeld kan gekoppeld worden met bijvoorbeeld een in- en uitkloksysteem waarmee de urenregistratie van personeel door middel van het klokken van de uren wordt bijgehouden en direct in het systeem verschijnt. Ook kan de registratie online worden bijgehouden in de daarvoor beschikbare digitale formulieren. De registratie is voor het personeel eenvoudig en ze hoeven er bijna niet meer bij na te denken om de uren te registreren. De urenregistratie van personeel geeft managers en leidinggevenden echter veel inzichten en is dus heel waardevol voor elke organisatie. Het brengt niet alleen de gewerkte uren en daarmee voor sommige organisaties zelfs de inkomsten in beeld. Het maakt ook in één oogopslag duidelijk wat de kosten zijn in een bepaalde periode. Of het nu gaat om een dag, een week of een maand. Er is direct zichtbaar wat de personeelskosten zijn en daarop kan direct gestuurd worden. Dit inzicht is tevens handig voor de verwerking van de gemaakte uren voor de salariëring van het personeel. Kortom, het systeem van PersoneelsSysteem is zo ontwikkeld dat het voor iedereen prettig werkbaar is en daarbij de organisatie de informatie verschaft die nodig is om goed en professioneel te kunnen werken. Meer informatie over dit systeem is te vinden op www.personeelssysteem.nl. U vindt hier ook alle contact informatie, zodat u geheel vrijblijvend meer informatie kunt opvragen.