Een mooie foto voor LinkedIn maak je via JLF

Een knotsgekke foto waar je ondersteboven aan een touw bungelt en twee duimen omhoog maakt naar het publiek, is ideaal voor je Facebook Profiel foto. Een mooie foto van jouw uitkijkend over de bergen in Noorwegen of Zweden is ideaal als een inspirationele achtergrondfoto. Maar als het op een foto voor LinkedIn aankomt, dien je weer een ander soort foto te gebruiken. Facebook is een vrij informeel platform waar vrienden elkaar ontmoeten en taggen in allerlei foto’s en memes. Instagram doet hetzelfde maar net even een beetje anders. LinkedIn is echter een professioneel platform waar je een meer zakelijk netwerk opbouwt. Je kunt hier potentiële werkgevers en werknemers ontmoeten en, zoals het hoort bij een netwerk, kunnen die nieuwe ontmoetingen ook weer leiden tot het maken van nieuwe contacten via hun netwerk. Een connectie van een connectie die een connectie heeft met een andere connectie kan leiden tot een nieuwe kans binnen jouw werkgebied. Net als bij Facebook of Instagram heb je bij LinkedIn ook een profiel pagina. Alleen is het niet de beoordeling dat je hier je relatiestatus neerzet, maar eerder melding maakt van je werkplek en je werkstatus. Je plaatst dus eerder een CV en niet een lollige foto waar je ondersteboven hangt. Een foto voor LinkedIn is echter wel van belang, maar het dient dus een professionele foto te zijn. Daarom kun je terecht bij JLF. Dit staat voor je leukste foto en het is dan ook belangrijk om te beseffen dat de leukste foto een andere foto kan zijn in een professionele context dan voor een informele context als Facebook. Daar waar je voor de leukste foto voor Facebook kiest voor die doldwaze gekke foto die we hierboven al hebben genoemd, kies je voor LinkedIn uiteraard voor een andere soort foto. De leukste foto is dus relatief aan de context waarin de foto gebruikt gaat worden. Een foto voor LinkedIn moet een zekere professionaliteit uitstralen. Je dient bijvoorbeeld een pak te dragen, zodat men kan zien dat je een serieuze werknemer bent of kunt zijn. Het draait immers allemaal om associaties. Een Hawaï shirt laat nu niet bepaald zien dat jij op kantoor even extra lang doorwerkt om al die rapporten af te krijgen. Een serieuze doch vriendelijke blik en een strak pak geven die indruk juist wel. Het is dan ook goed om een foto voor LinkedIn door een professional te laten maken. Je wilt immers wat bereiken met je profiel. Daar waar een Facebook profiel vooral bedoeld is om tijd te doden, is een LinkedIn profiel juist bedoeld om contacten te leggen en werk te vinden. Daar mag je dus ook best wat tijd in investeren. 

Surf naar jeleukstefoto.nl voor een foto voor LinkedIn

Op de site zie je meteen wat je mag verwachten van JLF en wat er nodig is voor een goede foto voor je LinkedIn Profiel. Via de site van jeleukstefoto.nl kun je direct een afspraak maken voor een LinkedIn fotoshoot. 

Andere fotoshoots van JLF

Naast het laten maken van een foto voor LinkedIn, kun je natuurlijk ook voor andere foto’s terecht bij JLF. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Familiefotografie
  • Bruidsfotografie
  • Feestfotografie