Een mooi scheermes voor mijn vader

Volgende week viert mijn vader zijn 60ste verjaardag en ik wil hem verrassen met een mooi en blijvend cadeau dat hij vaak zal gebruiken. Wat ik wilde geven was echter voor mij ook een verrassing, want wat geef je iemand die alles al heeft? Toen verwees één van mijn vrienden mij naar mannenzaak.nl en gaf hij mij de tip om een mooi scheermes voor mijn vader te kopen. Dit vond ik echt een heel goed idee. Mijn vader en ik hebben een erg goede band en eigenlijk maakt het niet uit hoeveel je geeft, maar is het juist belangrijk om iets te geven wat bij hem past. Mijn vader is een net verzorgde man en een mooi gemaakt scheermes is voor hem echt een prachtig cadeau. Ik ben dus op Mannenzaak op zoek gegaan naar het mooiste scheermes dat ik voor mijn vader kon vinden.

Een scheermes, een scheerkwast en scheerschuim

Het lijkt mij een mooi idee om mijn vader een complete scheerset te geven, met daarin:

  • Een scheermes
  • Een mooie bijpassende kwast
  • Scheerschuim
  • Losse scheermesjes zodat hij voorlopig even vooruit kan
  • Een frisse after shave

Mannenzaak.nl is hiervoor de aangewezen website om een cadeau als dit aan te schaffen. Daarnaast moet ik zeggen dat het assortiment mij zo aanspreekt, dat ik gelijk voor mijzelf ook een scheermes heb gekocht. Ik wist niet van het bestaan van deze website af dat er zo veel scheerproducten beschikbaar waren. Toch kan ik mij nog van mijn grootvader herinneren dat hij ook altijd een mooie houten doos had met in de deksel een spiegel en in de doos een scheermes met een kwast, scheerschuim, reservemesjes en een flesje after shave. De geur die er altijd vrijkwam bij het openen van die doos was voor mij erg speciaal. Ik herinner me nog goed dat ik als jonge jongen zat toe te kijken hoe mijn opa zich aan de keukentafel zat te scheren. Ik heb er nooit zo bij stilgestaan dat mijn vader dit ritueel heeft overgenomen, maar dat die mooie scheerdoos ontbreekt. Nu kan ik hem dit mooie cadeau geven en ik ben echt heel erg benieuwd wat hij ervan zal vinden. Dit is ook de reden waarom ik direct voor mijzelf een scheermes en alle aanverwante artikelen heb aangeschaft. Het nostalgische gevoel dat bij het scheren los komt vind ik heel bijzonder. Ik heb nu zelf ook ervaren dat scheren met een scheermes heel precies werkt en je er erg glad mee kunt scheren. Veel gladder dan met een scheerapparaat. Daarnaast vind ik het leuk om juist dat aspect van die scheertraditie weer terug te brengen in ons gezin. Ik weet bijna zeker dat ook mijn zoontje, als hij er oud genoeg voor is, bij mij aan de keukentafel of aan de wastafel komt staan om toe te kijken hoe ik mij sta te scheren. Ik vind het zelf een mooie traditie waarbij vader en zoon dichter bij elkaar komen. Zo heeft het binnen ons gezin in ieder geval wel altijd gewerkt.

Een prachtig scheerset als cadeau

Ik heb via Mannenzaak.nl een heel mooi set kunnen samenstellen dat ik mijn vader cadeau wil geven en ik heb voor mijzelf dus ook een scheermes gekocht dat ik inmiddels al een aantal keren goed gebruikt heb. Ik voel me er erg prettig bij om mij op deze manier te scheren en ik ben dan ook erg blij met het scheerset dat ik voor mijzelf heb samengesteld. Mijn vrouw is er ook blij mee, want zij heeft altijd gevonden dat mijn huid niet glad genoeg geschoren was. Ook zij vind deze manier van scheren een hele verbetering.