Dankzij wsnp in een paar jaar weer een schone lei

Om wsnp aan te vragen, is het belangrijk dat u voldoet aan de eisen die er gesteld worden. Zo dient u voor wsnp in de eerste plaats het minnelijk traject te hebben doorlopen. Dat betekent dat er eerst samen met de gemeente een oplossing wordt gezocht voor om uw rekeningen te kunnen betalen door contact op te nemen met de schuldeisers. Daarnaast is het ook belangrijk dat u altijd ter goeder trouw heeft gehandeld en dus niet bewust in de schulden terecht bent gekomen. Zo zijn er nog wel meer redenen waar naar wordt gekeken bij een wsnp aanvraag. U leest ze uitgebreid op de website Wsnp-zaken.nl. De professionals van deze site kunnen u helpen in de volgende gevallen:

  • Er heeft geen minnelijk traject plaatsgevonden
  • De rechtbank vindt dat u niet in staat bent om de wsnp goed te doorlopen
  • De rechtbank vindt dat u schulden ook op een andere wijze kunt voldoen

Is uw aanvraag voor wsnp afgewezen? Raadpleeg dan een advocaat

Er is een grote groep mensen in ons land die dagelijks worstelen met het rondkomen. Ze vinden het zwaar om goed voor zichzelf te zorgen, bijvoorbeeld omdat ze gewoon het geld er niet voor hebben. Dat maakt het kopen van boodschappen al lastig. En wat dacht u van het betalen van de huur, de zorgverzekering en de kosten voor een eventuele auto? Het leven is duur in ons land. Dat beseft men des te meer wanneer er plots nauwelijks tot geen geld meer beschikbaar is om van rond te komen. Er wordt vaak gedacht dat het de eigen schuld is van deze mensen, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Het kan ook gebeuren dat iemand zijn baan is kwijtgeraakt. Hij had altijd een goedbetaalde baan en hield ruim voldoende over om leuke dingen van te kunnen doen. Plots is daar verandering in gekomen. Terwijl er niets is veranderd in zijn uitgavenpatroon, komt er geen geld meer binnen na het verliezen van zijn baan. Het is plots lastig geworden om de eindjes aan elkaar te knopen en men komt al snel tot de ontdekking dat het betalen van rekeningen nauwelijks tot niet meer mogelijk is. Met een beetje geluk komt de persoon al snel weer aan het werk bij een nieuwe opdrachtgever, maar dat is niet altijd het geval. U kunt denken aan iemand die op middelbare leeftijd is. Zo kan de persoon terechtkomen in een vicieuze cirkel en steeds dieper wegzakken tot het punt dat er geen lichtje meer aan de horizon te vinden is. Dan is het belangrijk om niet te lang te wachten met het inschakelen van hulp. Waar u mee moet beginnen is het doen van een aanvraag bij de gemeente voor schuldhulpverlening. Een professional zal er dan samen met u voor zorgen om met uw schuldeisers een betalingsregeling te treffen. Mocht dat allemaal onvoldoende uithalen, dan is het belangrijk dat men een stapje verder gaat. Niemand zit erop te wachten om aangemeld te worden voor de wsnp, maar toch is de wsnp vaak de enige goede oplossing. U wordt in die jaren geholpen om uw leven weer op de rit te krijgen. Zo kunt en durft u weer vooruit te kijken dankzij wsnp.

Vul het contactformulier in

Het is echter lang niet altijd gemakkelijk om terecht te komen in de wsnp. Het kan namelijk zo zijn dat uw verzoek daartoe wordt afgewezen. Dat is het belangrijk dat u direct naar de website Wsnp-zaken.nl gaat. Via deze website kunt u contact opnemen om begeleiding aan te vragen om een bezwaarschrift in te dienen.