Conifeer

Ben jij aan het nadenken over de invulling van jouw tuin? Overweeg dan zeker eens de conifeer! Coniferen zijn echt fantastische planten:

  • ze blijven het hele jaar groen en zorgen daardoor altijd voor kleur in jouw tuin
  • je kunt ze op zichzelf staand poten of ze aanplanten in een haag
  • ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten

Voor veel mensen is het eerste punt een belangrijke reden om juist deze plantensoort uit te kiezen. Tuinen zijn ontzettend leuk en iedereen wil er eigenlijk graag zelf wel een hebben, maar het is altijd de kunst om ervoor te zorgen dat er het hele jaar door iets moois is om naar te kijken. Kies je voor de conifeer, dan heb je in ieder geval altijd iets wat groen is en wat ook in de grauwe winter, wanneer eigenlijk niets bloeit en alles er dor en doods uitziet, zorgt voor kleur en fleur. Er zijn zoals gezegd verschillende varianten te krijgen van de conifeer en allemaal hebben ze zo hun eigen uiterlijke kenmerken. Sommige hebben een heel felgroene kleur, andere zijn juist meer donkergroen of zelfs blauwgroen te noemen. En ook de vorm van het blad verschilt. Er valt dus echt iets te kiezen en je kunt dus een variant uitkiezen die jij mooi vindt, die het best past bij jouw tuin en bij het effect dat jij wilt creëren!

Haag van conifeer

Hierboven noemden we al even dat je een conifeer gewoon vrijstaand kunt poten, maar dat je er ook voor kunt kiezen om hiervan een haag te vormen. Dit is iets wat eigenlijk veel meer mensen zouden moeten doen, dat is echt beter voor het milieu en de natuur. Eigenlijk iedereen vindt het prettig om een afscheiding te creëren tussen de eigen tuin en die van de buren, maar de meeste mensen kiezen ervoor om hiervoor een schutting te gebruiken. Dit is natuurlijk een heel snelle oplossing, deze is sneller te plaatsen dan een haag van conifeer. Maar de laatste heeft dan weer verschillende voordelen. Zo bieden de coniferenplanten ruimte aan insecten, spinnen, vogels en veel andere dieren. Het biedt hen een nestplaats en een rustplaats, wat zij zeker zullen waarderen en waardoor zij jouw achtertuin vaker op zullen zoeken. Ook egels zullen blij zijn als jij kiest voor coniferen in plaats van schuttingen, met een schutting sluit je jouw stukje grond immers hermetisch af, terwijl egels onder een haag gewoon door kunnen kruipen. Hierdoor krijgen zij dus meer leefruimte. Bovendien heeft de conifeer als voordeel ten opzichte van de schutting dat de wortels ervoor zorgen dat de aarde goed vastgehouden wordt en dat er veel water wordt opgenomen. Ze kunnen wel tegen een windstootje, in tegenstelling tot schuttingen die dan al snel omwaaien. En laten we eerlijk zijn, een coniferenhaag ziet er toch ook gewoon mooier en vrolijker uit dan schuttingen?!

Je hoeft niet zelf te planten

We noemden hierboven al even het enige pluspunt van de schutting ten opzichte van de conifeer en dat is het feit dat deze veel sneller te plaatsen is. Je hoeft niet eerst gaten in de grond te graven met voldoende ruimte voor de kluit. Maar wist je dat je de aanplant helemaal niet zelf hoeft te doen? Als jij je conifeer bestelt via coniferen-bestellen.nl, de webshop van Kwekerij Top&Top, dan kun je ervoor kiezen om de aanplant ervan te laten doen door hun tuinman! Zo heb je er zelf dus helemaal geen werk van en weet je bovendien ook nog eens zeker dat het aanplanten op de juiste manier gebeurt! Kies dus voor de conifeer, kies voor Kwekerij Top&Top!