Bomen kopen

Wil jij iets goeds doen voor de wereld en heb je een tuin? Dan is bomen kopen een uitstekend idee! Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun voortuin te vullen met grint en misschien een paar plantjes en om hun achtertuin te betegelen. Voor de natuur heeft dit grote gevolgen. Zo zijn er te weinig plekjes voor vogels, insecten en andere dieren om in te schuilen. Bovendien heeft het als nadelig gevolg dat het zorgt voor opwarming in stedelijke gebieden. Een boom biedt immers schaduw en daardoor koelte. Een ander voordeel van bomen kopen en bij jou thuis planten, is dat de wortels vocht vasthouden. Door teveel bestrating en betegeling ontstaan er op steeds meer gebieden problemen met afvoer van regenwater tijdens stevige regenbuien. Aangezien we dat laatste steeds meer kunnen verwachten, is het belangrijk dat het water goed weg kan stromen en opgenomen kan worden. Iedere boom die geplant wordt kan daarbij helpen. Daar komt nog eens bij dat bomen kopen ook een stap is om de opwarming van de aarde te verminderen. De bladeren nemen immers CO2 op uit de lucht. En bovendien, een groene tuin ziet er ook nog eens mooi uit en lokt vogels die prachtig gaan zingen! Reden genoeg dus om hier mee aan de slag te gaan!

Welke bomen kopen?

Maakt het nu nog wat uit waar je voor kiest als je bomen kopen gaat? Natuurlijk bestaat er verschil tussen de diverse varianten, maar ieder exemplaar dat geplant wordt is mooi meegenomen. Kies dus vooral een soort die jij mooi vindt en die wat formaat betreft past bij de grootte van je perceel. Je hebt er immers niet aan om nu één te planten die je vervolgens binnen een paar jaar weer om moet kappen omdat hij te groot is geworden en te veel ruimte in beslag is gaan nemen. Let daar bij bomen kopen dus altijd op, wat is de maximale hoogte en breedte die ze kunnen bereiken? Verder moet je alleen letten op wat je mooi vindt. Zo groeien sommige soorten van zichzelf in een bepaalde vorm of ze zijn gekweekt om een bepaald model te hebben, zoals:

  • bolbomen
  • leibomen
  • dakbomen
  • treurbomen
  • zuilbomen

Je kunt dus voor een speciaal model kiezen, als jij dat er mooi uit vindt zien. Ook een optie die je hebt als het aankomt op bomen kopen, is kiezen voor vrucht- of fruitbomen. Denk dan bijvoorbeeld aan een appelboom of perenboom. De vruchten hiervan zijn niet alleen lekker voor jezelf, ook vele insecten zullen genieten van de bloesems en het afgevallen fruit!

Online bestellen

Als je bomen kopen wilt, dan kun je dit het beste doen bij een echte kweker. De kwaliteit die tuincentra bieden is echt lager en dus is daar winkelen voor dergelijke producten geen aanrader. Helaas heeft niet iedereen een kweker in de buurt, dus hoe los je dit dan op? Dan ga je naar Bomenweb.nl! Hier kun je eenvoudig online bomen kopen en deze bij je thuis laten bezorgen. Een voordeel is dat je er dus niet zelf achteraan hoeft te gaan en geen kar hoeft te regelen om de boompjes van jouw keuze bij jou thuis te krijgen. Bovendien heeft deze kwekerij als voordeel dat zij een hoge kwaliteit producten bieden tegen scherpe prijzen. Je hoeft dus niet veel geld neer te leggen om toch een mooie groene tuin te kunnen creëren! Waar wacht je nog op? Kijk eens rond wat jouw voortuin of achtertuin zou kunnen gebruiken, bekijk de mogelijkheden die Bomenweb.nl biedt en ga snel je favoriete bomen kopen bij hen!