Alimentatie wijzigen met alimentatiecheck

Anderhalf jaar geleden ben ik gescheiden van mijn vrouw. We hebben twee kinderen en tijdens het scheidingsproces spraken we af dat ik haar een vast bedrag per maand zou betalen voor het levensonderhoud van onze kinderen. Sinds onze scheiding heeft zij een andere baan gekregen en vond ik dat ik naar verhouding wel erg veel alimentatie betaalde. Ik heb toen een alimentatiecheck gedaan met behulp van een mediator en kwam erop uit dat ik veel minder alimentatie hoefde te betalen dan ik deed. Toen heb ik ervoor gekozen mijn alimentatie te wijzigen, of in eerste instantie een poging te doen mijn ex-vrouw ervan te overtuigen dat alimentatie wijzigen in mijn voordeel een stuk redelijker was. Hoewel zij hier eerst niet in mee wilde gaan, heeft ze later toch erkend dat het beter zou zijn de alimentatie te wijzigen. Zij zag ook wel in dat ze het geld niet nodig had en dat het mij veel zou schelen. Gelukkig kon ik de alimentatie wijzigen zonder dat mijn kinderen er last van hadden. Dat vond ik nog wel het belangrijkste, dat zij niets zouden mee krijgen van het meningsverschil tussen mij en hun moeder. Dat lukte me door het inschakelen van een mediator en het doen van de alimentatiecheck. Dat laatste gaf me een onafhankelijk middel om te laten zien dat ik teveel betaalde. Dat gaf uiteindelijk de doorslag voor mijn ex-vrouw en ik kon hierdoor de alimentatie wijzigen.

Ook uw alimentatie wijzigen?

Zit u in een soortgelijke situatie en wilt u ook uw alimentatie wijzingen? Dan kunt u eens kijken op de volgende website: http://www.alimentatie-wijzigen.nl/. Hier leest u wanneer alimentatie wijzigen mogelijk is en wanneer u teveel betaalt. Daarnaast kunt u ook hulp inschakelen van een professional als het gaat om bemiddeling. Persoonlijk heb ik daar veel baat bij gehad. Ik denk dat het in veel gevallen aan te raden is een derde, onafhankelijke tussenpersoon te betrekken als de betrekkingen enigszins lastig zijn. Mijn alimentatie wijzigen had grote voordelen, voornamelijk dat ik qua maandlasten erop vooruit ging. Ik heb er wel voor gezorgd dat het mijn kinderen aan niets ontbreekt. Mocht mijn ex-vrouw in moeilijkheden komen zal ik direct weer bijspringen. Ook dan zal ik de alimentatie wijzigen, dat spreekt voor zich. In mijn ogen moet je hier altijd goed over nadenken bij een scheiding. Je kinderen hebben immers niet gekozen voor die oplossing. Zij willen vaak helemaal niet dat dit gebeurt. Dan moet je je zaken echt goed regelen. 

Scheiding goed afronden

Niet alleen inzake alimentatie, maar ook bij andere dingen rondom een scheiding is het handig hulp van derden in te schakelen. Denk dan bijvoorbeeld aan: 

  • Een advocaat
  • Een relatietherapeut
  • Therapeut voor eventuele kinderen
  • Financiëel planner

Er zijn namelijk niet alleen financiële zaken te regelen, maar er komt ook veel verdriet kijken bij een scheiding. Vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Een scheiding goed afronden is voor alle betrokkenen beter. Maar ook nadat de scheiding al is afgerond kunnen er af en toe dingen zijn die geregeld moeten worden. Eén daarvan is alimentatie wijzigen. Voor meer informatie over ondersteuning daarbij kunt u kijken op alimentatie-wijzigen.nl. Doorgaans kan een goede bemiddelaar of advocaat u ook doorverwijzen naar andere hulpverleners of instanties die u kunnen steunen tijdens een scheiding. Zo voorkomt u dat uw scheiding jaren voortsleept, met alle gevolgen van dien. Ik ben zelf in elk geval blij dat ik op tijd hulp heb gevraagd. Zo heb ik de relatie met mijn ex-vrouw goed weten te houden, en dat is absoluut in mijn voordeel en dat van de kinderen.

Lees meer…