Alimentatie wijzigen is mogelijk

Ben jij wel eens nagegaan of jij de te betalen alimentatie wijzigen kunt? Dit is een optie, waar veel mensen geen weet van hebben. Een scheiding is uiteraard in veel gevallen een vervelende zaak, je hebt elkaar ooit trouw beloofd en nu blijkt dat jullie je niet aan deze belofte kunnen houden. Is dit al vervelend genoeg als het om twee personen gaat, op het moment dat het om een gezin met kinderen gaat, is het vaak helemaal heel erg vervelend. Je zult dan ook niet zo snel bedenken dat je de alimentatie wijzigen kunt. Jullie hebben immers na de scheiding alles keurig op papier gezet, niet alleen de verdeling van de inboedel en afspraken met betrekking tot de woning en de kinderen, maar ook de hoogte van het bedrag dat de ene partner aan de andere betaalt. Het moet echter gezegd worden dat dit laatste geen vaststaand gegeven is, iets wat advocaten jullie ook zouden kunnen vertellen. Het gaat hier eigenlijk om een momentopname en het kan daarom ook raadzaam zijn om na een aantal jaar nog eens na te gaan of jullie de hoogte van de alimentatie wijzigen moeten of dat deze kan blijven zoals die is.

Wanneer alimentatie wijzigen?

Zoals gezegd is het voor veel mensen helemaal niet zo vanzelfsprekend dat zij de alimentatie wijzigen kunnen en als zij hier al over nadenken, dan zullen beslissingen vaak niet via de juiste weg genomen worden. Het is namelijk belangrijk om bij een wijzigingen een jurist in de arm te nemen en deze te laten helpen bij het bepalen van het nieuwe bedrag. Hier kunnen dan geldige afspraken over op papier gezet worden. Want ook al is jullie relatie op dit moment misschien vriendschappelijk, dit kan altijd veranderen en dan is het fijn als er zaken officieel vastgelegd zijn. Wanneer kan de hoogte van de alimentatie wijzigen? Dit kan gebeuren op het moment dat er grote veranderingen zijn in de financiƫle situatie van een van beide ex-partners. Ben jij degene die tot nu toe altijd moest betalen, maar heeft jouw ex een nieuwe baan die zeer goed betaalt? Dan kan het maar zo zijn dat een verandering mogelijk is. Dit kan ook het geval zijn op het moment dat jij bijvoorbeeld je baan kwijtraakt of juist zelf veel meer gaat verdienen. Of jullie kind besluit bij de ander te willen gaan wonen, ook dit kan ervoor zorgen dat de alimentatie wijzigen kan.

Schakel Verweij Juristen in

Er zijn dus verschillende gebeurtenissen in jullie levens die ervoor kunnen zorgen dat de alimentatie wijzigen kan, namelijk:

  • ontslag en werkloosheid
  • pensionering
  • verhuizing van het kind of de kinderen
  • samenwonen, geregistreerd partnerschap of hertrouwen

En daarnaast kan het ook nog zo zijn dat de overheid een aantal regels wijzigt, wat ook effect kan hebben op de afspraken die jullie in het verleden met elkaar gemaakt hebben. Het is dus eigenlijk niet meer dan logisch om dit om de zoveel tijd eens tegen het licht te houden en te kijken of de alimentatie wijzigen moet of dat deze zo kan blijven. Je wilt immers wel dat alles eerlijk geregeld is en blijft, je wilt niet de ander een poot uitdraaien en je wilt ook niet de ander tekort doen. Je blijft immers een verantwoordelijkheid naar elkaar toe houden. Willen jullie weten of jullie iets in jullie financiƫle afspraken moeten wijzigen? Dan doe je er goed aan om eens contact op te nemen met Verweij Juristen. Zij hebben echte specialisten op het gebied van familierecht in dienst en die weten als geen ander wanneer de alimentatie wijzigen de juiste stap is om te zetten!